JS

Nambafa

Sebastian Stakset

Mye spennende kunne vært skrevet om Sebastian Stakset, men på denne siden ønsker jeg å fatte meg i korthet. Jeg vil her forsøke å gi et lite glimt av hans liv og tjeneste ved å belyse følgende punkter:

  • Han har en personlig historie som er både underfull og inspirerende
  • Han står i en tjeneste som er til å juble over og takke Gud for
  • Han lager bra og meningsfull musikk til frihet og glede
  • Han er en kristen som har fått et kall til å stå i front
Sebastian Stakset - Opphav: Fotografi - facebook (Sebastian Stakset)Sebastian Stakset

En gripende historie

Sebastian har en sterk og underfull livshistorie. Den forteller han selv i boken Bare lyset kan beseire mørket, som anbefales på det varmeste. I boken forteller han fra tiden før, under og etter sin omvendelse.

Fra tidligere er Sebastian Stakset mest kjent i Sverige som gansterrapper og frontfigur i hiphopgruppen Kartellen. Han promoterte da en destruktiv og kriminell livsstil, og han oppnådde stor suksess og ikon-status i mange miljøer. Men til tross for suksessen så opplevde han at han var fanget i et dypt og fortærende mørke, og at hat, selvforakt og misbruk drev ham stadig framover mot ødeleggelse og død.

Etter flere gripende møter med Guds kjærlighet ble han i 2016 radikalt omvendt. I dag står han i en mektig tjeneste for Gud. Vitnesbyrd fra noen av menneskene som Gud har møtt gjennom Sebastian er også tatt med i boken.

Bare lyset kan beseire mørket - tittel og signatur - Opphav: Fotografi - fra omslag (Kristian Stormark)Tittel og signatur - fra omslaget på boken

En mektig tjeneste

Etter at han selv hadde fått et livsforvandlende møte med Guds kjærlighet, så opplevde Sebastian at han ble sendt tilbake til mennesker i mørket for å la Guds lys bryte frem også i deres liv. Hans klare vitnesbyrd er at det finnes et sant og reelt håp for alle mennesker fordi de er dyrebart elsket og fordi Guds lys er sterkere enn alt mørke!

I dag står Sebastian i en fantastisk tjeneste. På grunn av sin bakgrunn får han innpass i mange miljøer som vanligvis er stengte for Guds ord. På en helt spesiell måte får nå inn med evangeliets kraft til mange mennesker i dyp håpløshet og mørke, også i fengsler og på barnevernsinstitusjoner. Og gjennom dette får han være med å bringe håp og liv til mennsker som det ellers ville svært vanskelige - for ikke å si umulig - å hjelpe.

Sebastian er i sin tjeneste også med på å utruste kristne over hele Skandinavia.

Sebastian Stakset med venner besøker Ullersmo fengsel - Opphav: Fotografi - facebook (Sebastian Stakset)Det gode budskap forkynnes i fengsler

Musikk til frihet og glede

Sebastian er en svært dyktig musiker og sanger, og han har allerede gitt ut flere plater. Musikken er variert og spennende, og tekstene er sterke og fulle av godt budskap. Det er sanger til håp, frihet og glede - og mye mer.

Et lite utvalg sanger er lenket opp her:

Flere sanger er tilgjengelige via lenkene lengre nede på siden.

Sebastian Stakset - Gennom vatten och eld (album) - Opphav: Fotografi - fra omslag (Kristian Stormark)Et av Sebastians album - 'Gennom vatten och eld'

En tjenste i fronten

[Under utarbeidelse...]

Ressurser

Ved hjelp av lenkene under kan du lese mer om Sebastian og den tjenesten han står i.

En personlig kommentar

Personlig så er jeg så takknemlig til Gud for det han bruker Sebastian til i møte med de «uhjelpelig» i samfunnet! Og for det som Herren bruker ham til i forhold til å reise opp igjen sin menighet i nord! Og for den utrolig bra musikken som han har laget og utgitt - til stor oppbyggelse og glede for oss andre!

Jeg har selv fått høre Sebastian på et arrangement i Stavanger i 2019. Gjennom hans vitnesbyrd, tale og sang så opplevde jeg at Gud gjorde noe iblant oss som var samlet - også i mitt eget indre. Personlig opplevde jeg det som at Gud fornyet mitt hjerte og hans kall til meg, og at han gav meg ny frimodighet i troen på ham.

Så når jeg tenker på Sebastian og den tjenesten han står i så blir jeg som oftest fyllt med stor takknemlighet. Men jeg tenker også at det må være utrolig krevende å stå i en slik tjeneste som han gjør. Så om du som leser dette er en troende, så være med i bønn for Sebastian! Både ved å takke Gud for det han bruker ham til, men også for å be om at Gud må bevare ham og hjelpe ham til å finne en sunn balanse i alt det han står i.